Tilbage til oversigten


08.
November
Kl. 19:00

BLOOD ORANGE (UK)
+ special guest: Kelsey Lu (US)

https://www.facebook.com/events/208598453076574/

Sprøde beats, bløde vokaler og de fineste følelser kommer utvivlsomt til at gå hånd i hånd, når New York-baserede Blood Orange gæster Den Grå Hal på Christiania, og dermed giver sin første koncert på et dansk spillested nogensinde. 

Få andre kan nemlig pakke sjælekrængende popsange ind i dybe kollager af old school trommemaskiner, så ens krop vrider sig af danseglæde, mens man kommer i kontakt med sin inderste melankoli. På Roskilde Festival i 2016 forvandlede Blood Orange Avalon-scenen til et rørende musikalsk rum. Devonté Hynes, manden bag aliaset, kan det hele. Udover at være en fremragende sanger og guitarist, mestrer han også de fleste instrumenter. Det topper han med at være en vore tids vigtigste sangskrivere. Igennem årene har han sat sit præg på blandt andre Solange, FKA Twigs og Kylie Minogue. 

Hans melodier har som udgangspunkt et blødt, nærmest feminint udtryk, og som producer har han altså en sans for at skabe beats, der går lige i lænden. Dette har nok også været medvirkende til, at mange anmeldere har dristet sig til at udnævne ham til at være en værdig arvtager for Prince. 

På sit seneste album Freetown Sounds fra 2016 gav han sine intime sange en skarp politisk slagside og knyttede an til den pulserende Black Lives Matter-bevægelse ved at dykke ned i sine rødder og dertilhørende stolthed. Vi venter stadig på en udgivelsesdato på Hynes’ kommende album, som forventes i 2018. Indtil da kan man varme sig på hans to singler, Christopher & 6h og June 12th, som blev udgivet tidligere på året i forbindelse med Black History Month, samt nyheden om, at han kan opleves i Den Grå Hal til efteråret.