Tilbage til oversigten


28.
October
Kl. 20:00

GRAMATIK (SLO)

https://www.facebook.com/events/492283114454517

GRAMATIK INVITERER TIL DANSEFEST I DEN GRÅ HAL

Den slovenskfødte producer Gramatik er ikke bange af sig – hverken når det kommer til at blande genrer eller at dele sin musik uden om den gængse musikindustri. Til oktober besøger han Christiania, når han giver koncert i Den Grå Hal.

Gramatiks borgerlige navn er Denis Jašarević, der blev født i Jugoslavien før murens fald. Allerede som treårig greb Denis’ mor ham i at lytte til sin søsters kassettebånd med funk, jazz, soul og blues. Senere flyttede den unge Denis fokus over til hip hop, hvor kunstnere som RZA og Dr. Dre blev dyrket. Som 13-årig begyndte han at nørde med musik på drengeværelset, hvor han producerede hip hop beats på en gammel PC. Denis delte sine numre på internettet, hvilket fangede den amerikanske agent Hunter Williams’ opmærksomhed. I 2008 flyttede Denis Jašarević til New York, begyndte at gå under kunstnernavnet Gramatik og udgav sit debutalbum ”Expedition 44”. Siden er det blevet til intet mindre end ni album fra den produktive herre. Gramatik har tilmed sit eget pladeselskab, ”Lowtemp”, og er stor fortaler for at al musik burde være frit og tilgængeligt for alle. Faktisk til en sådan grad, så hans album ”The Age of Reason” blev udgivet i samarbejde med den ulovlige fildelingsside BitTorrent.

Gramatik slog for alvor igennem på den internationale musikscene med ”Hit That Jive”, som sampler The Nat King Cole Trios ”Hit That Jive Jack” fra 1940’erne. Men det er ikke kun jazzen, Gramatik har fat i. Han blander nemlig også så forskellige genrer som electro, dubstep og hip hop ind i sine produktioner, for at nævne nogle få. Resultatet er et bredt spektrum af lækre toner, du med garanti ikke kan stå stille til, hvis du lægger vejen forbi Den Grå Hal lørdag den 28. oktober.