Tilbage til oversigten


16.
September
Kl. 19:00

Kurt Vile & The Violaters
MESS ESQUE

https://www.facebook.com/events/957027818272717

Amerikanske Kurt Vile vender tilbage Danmark med sit band The Violators. Sidst vi havde æren var i 2018 i et udsolgt Store VEGA.
Siden hans tidligste selvproducerede CD'er har Philadelphia psych-pop-mesteren Kurt Vile omtalt sig selv som "Phillys konstante hitmager" - og mens han med et snedigt blik gav sig selv det navn, refererede han også til sangskrivningsevnen, der har resulteret i, at han er blevet en af sin hjembys mest berømte rockkunstnere.
På sit kommende album, ’Watch My Moves’, trækker Vile sine talenter som sanger, sangskriver, multiinstrumentalist og producer i uventede retninger – og resultatet er et levende, men meditativt album drevet af Viles tilbagelænede charme og nysgerrige ånd. Hver tekst er blevet mejslet ned til en aforisme, hver opblomstring af forvrænget guitar eller rislende synth hjælper med at skabe den "stegte" pop. »Det handler om sangskrivning. Det handler om tekster. Det handler om at være mester over alle områder i musikken,” siger han om sit kommende niende album der forventes at udkomme i sommeren 2022. Albummet er det første i partnerskab med et større label, Verve Records.
Med årene har Kurt Vile udviklet sig til en af USAs bedste sangskrivere og guitarister. Han er kendt for sin uhøjtidelige stil og rækken af lo-fi slackerrock-album, men også for sin rørende sangskrivning og kærlighed til klassisk amerikansk rock. Inspirationerne hos Kurt Vile tæller lo-fi og slackerrock-ikoner som Beck og Pavement men også guitarrockens legendariske sangskrivere som Neil Young og Bruce Springsteen.
Folk-rock-musikeren er en yderst arbejdsom herre. Siden debuten ’Constant Hitmaker’ fra 2008, har han udgivet ikke mindre end 6 EP’er og hele 8 albums. Kurt Vile nåede for alvor ud til et større publikum i The War on Drugs og delte i en periode sin tid mellem solokarrieren og bandet. Senere besluttede Vile at prioritere soloarbejdet og brød stort igennem med det anmelderroste 2011-album ’Smoke Ring for My Halo’, hvorfra Vile især overvandt mange hjerter med ’Baby’s Arms’. Seneste udgivelse er albummet ’Bottle It In’ fra 2018.

MESS ESQUE er guitarist Mick Turner fra Dirty Threes nye projekt, sammen med Mckisko sangskriver Helen Franzmann, og siden de blev dannet via en lockdown begrænset korrespondance i 2020, har de indspillet og udgivet to album: Dream #12 (Bedroom Suck) & Mess Esque (Drag City/ Milk!).

 

Sammen skaber Mess Esque en nysgerrig syntese af drømmende pop, psych soul og overjordisk indie rock, og så har de fået support spottet på Kurt Viles kommende tour, der bringer dem til Den Grå Hal den 16. september.KURT VILE & THE VIOLATORS
DEN GRÅ HAL
FREDAG 16. SEPTEMBER 2022

Billetpriser: 375 kr. + gebyr